top of page

Hård/Mjukvara & Tillbehör

 

Stationära datorer, Workstations och bärbara datorer

Datorer är en viktig del idag i allas vardag, här fokuserar vi på hög kvalitet och prestanda till rimliga priser. Vi har valt att endast arbeta med marknadens ledande aktörer och har därför valt ut tillverkare såsom Dell, HP och Lenovo.

 Vi har ett flertal leverantörer för att kunna garantera en hög grad av tillgänglighet, snabb leverans och ett överkomligt pris!

Anledningen till valet av leverantörerna HP och Lenovo är att vi har av egen erfarenhet fått uppleva en hög kvalitet på dessa produkter samt att vid de ytterst få tillfällen vi upplevt problem fått Professionell och effektiv assistans.

Servers och Operativsystem

Vårt huvudsakliga fokus på servrar är HP Proliant ML serien som år efter år har bevisat att kvalitet gör en mycket stor skillnad när det kommer till trygghet för företag.

Valet av HP Proliant ML Serien beror på att dessa är kompatibla för användning i de flesta miljöer, antingen uppsatta i en Rackmontering med hjälp av ett extra Rackmonteringskit, eller helt standalone tack vare sitt ”Desktop Liknande” yttre.

 

Info om HP Proliant:

https://www.hpe.com/us/en/servers/proliant-servers.html

https://www.hpe.com/us/en/servers/tower-servers.html

Det Operativsystem vi rekommenderar är ”Microsoft Windows Server” då denna har bevisats vara mest kompatibel med majoriteten av företagsfunktioner, huvudsakligen Microsoft Dynamics NAV och Business Central.

 

Skrivare och Skanners

Bland skrivare och skanners levererar vi det vi upplever fungerar mycket bra under en längre tid.

Då HP köpt upp Samsung’s Skrivaravdelning och därmed utökat sitt redan fungerande och pålitliga utbud, har vi valt att fortsätta använda oss av HP som tillverkare av de skrivare vi oftast säljer och installerar.

Beträffande etikettskrivare rekommenderar vi Zebra som om och om igen visat oss hög kvalitet.

Vi har även erfarenhet av andra leverantörer då vi arbetat med ett stort urval av skrivare, så som Sharp, Fujitsu, HP, Samsung, Xerox, Epson, Brother, Zebra, Canon, m.fl

Brandväggar

Vi är sedan 2018 partners med Sophos som levererar markandens bästa brandväggar.

Vid direkt jämnförelse mellan dessa brandväggar och tidigare leveratörer vi använt, har vi sett en mycket bättre uppsättning av säkerhet och lätthanterat system som tilldelat en snabbare support vid förfrågade justeringar.

Med hjälp av ett fantastiskt gränssnitt tillsammans med vår djupa erfarenhet i dess uppsättning kan vi garantera er företagsmiljö att vara så säker som det realistiskt går att åstadkomma.

Med hjälp av de fantastiska funktioner som dessa system ger kan vi även snabbt och enkelt sätta upp en direktkoppling till ert kontor via SSL enkrypterade VPN tunnlar till var användare som kan styras på en användarnivå för att begränsa eller tilldela access till ert system.

 

Info om Sophos: https://www.sophos.com/en-us/products/next-gen-firewall.aspx

Mjukvara

Beträffande hjälp med Mjukvara, menar vi ett brett spektrum. Utöver vårt affärssystem som vi dagligen konsulterar, utbildar i och utför anpassningar/Extensions till så assisterar vi i även kringvarande mjukvara.

Vi arbetar dagligen med Programvaror inom Hälsomonitorering, Backup och Antivirus i en sammansatt RMM lösning som heter 

Solarwinds N-Central

Vårt huvudfokus inom IT är ”Troubleshooting” dvs felsökning.

Utöver standardfelsökning så som Serverhälsa, Databaser, Affärssystem mm, erbjuder vi assistans med omfamnande mjukvaror.

Felsökning kan till exempel omfatta varför kommunikation emellan två programvaror inte fungerar som de ska, eller varför vissa delar slutat fungera.

Skulle problemet överskrida vår expertis så kan vi anta en position som teknisk kommunikatör till befintlig produktsupport för att smidigt få en förståelse och åtgärd av problem.

 

Info om N-Central: https://www.solarwindsmsp.com/products/n-central

För mer information, demonstration eller offert

kontakta våra projektledare:

 Stefan Åström 0708-326326

Anton Seglem 0733-439805

Hjärtligt välkomna!

Vi hjälper dig från start till mål!

Att starta upp en överflyttning från nuvarande miljö till den molnbaserade tjänsten i Office 365 är för oss en enkel process, men vi startar ändå alltid med en analys för att förstå era behov och selekterar rätt Office 365-licens och migrerar över den data som ni vill ha överflyttad.

Leo & Philip - IT-konsulter

bottom of page