top of page

Microsoft Business Central 

Microsoft Dynamics 365 - Business Central är ett standardiserat affärssystem som är baserat på de tidigare och väl beprövade versionerna Microsoft Dynamics NAV och Navision. Produkten finns i "Cloud" och "On Premise" version vilket ger dig full frihet och flexibilitet. Anpassningarna placeras numera i Extensions utanför affärssystemet vilket förenklar och effektiviserar uppgraderingar.

Microsoft Dynamics 365 Business Central?

MS-business-central-logo-500x240.max-500x240.png
  • Molnbaserad Flexibilitet: Som en molnbaserad plattform erbjuder Business Central flexibilitet och tillgänglighet, vilket gör det möjligt för användare att nå sina affärsdata när som helst och var som helst.

  • Skalbarhet: Business Central är skalbar och kan anpassas efter företagets växande behov. Oavsett om det är ett mindre företag eller ett medelstort företag kan Business Central växa med verksamheten.

  • Integration med andra Microsoft-verktyg: Business Central integreras sömlöst med andra Microsoft-produkter och verktyg, som Office 365 och Power BI, vilket skapar en sammanhängande arbetsmiljö och ökar produktiviteten.

  • Säkerhet och Efterlevnad: Microsoft Business Central erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner och efterlevnadsverktyg för att skydda företagets data och uppfylla branschspecifika regler och standarder.

Två implementeringsmetoder Rapid Start eller Surestep:

Rapid Start är implementeringsmodellen för företag som vill snabbt komma igång med standardversionen av BC medan SureStep metodiken startar med en grundläggande analys av företaget och dess processer som jämförs med affärssystemets funktionalitet.

 

Eventuella avvikelser i SureStep dokumenteras och erbjudes till kund genom tredjepartsprodukter (AddOns eller Extensions) eller genom specifika systemutvecklingar för just Ert företag som utförs av våra erfarna och kompetenta systemutvecklare på Update Affärrsystem

Microsoft business central cloud eller on-premis

 

Affärssystemet finns i en Cloudbaserad version som du hyr månadsvis, inga höga uppstarts- & ingångskostnader eller investeringar, att affärssystemet dessutom ligger i Microsofts molntjänst Azure gör ju livet ännu flexiblare, enklare och säkrare. 

 För er som vill äga affärssystemet på egen server/datacenter så finns det en version som heter On Premise. Denna version köper man på traditionellt vis och betalar en årlig uppgraderingsavgift för att kunna uppgradera samt hålla licensen vid liv.

Rollbaserat affärssystem 

Microsoft Business Central är ett rollbaserat affärssystem på så sätt att det erbjuder olika upplevelser och funktionaliteter baserat på användarens specifika roll eller ansvarsområden inom företaget. Det innebär att varje användare får tillgång till de verktyg och funktioner som är relevanta för deras arbetsuppgifter och behörigheter.

 

Genom att anpassa användarupplevelsen för varje roll eller funktion inom organisationen kan Microsoft Business Central optimera effektiviteten och produktiviteten för varje användare.

Business Central - Licenser 

Essentials innehåller den grundfunktionalitet som de flesta företag i allmänhet behöver och kostar 704 kr per användare och månad, här finner Ni funktioner såsom ekonomi, försäljning, inköp och lager, projekt och resurser samt personalhantering.

 

Vill Ni även ha serviceorder med planering och kontrakt samt produktion / MPS väljer Ni istället Premium som kostar 1005 kr per användare och månad och Ni får då samtliga funktioner som finns tillgängliga inom affärssystemet.

 

För användare som inte arbetar så mycket inom affärssystemet men vill se information som är registrerad så finns det en begränsad och mycket billigare användare som heter Team Member, denna kostar endast 80 kr per användare och månad men har vissa begränsningar såsom t.ex. att man kan inte bokföra fakturor/dokument/journaler, skapa försäljningsorder m.m.

Säker med kontinuerlig backup/säkerhetskopiering

I priset för hyran av din Cloud-/OnLineversion ingår även en kontinuerlig backup/säkerhetskopiering av ditt affärssystem och all din tillhörande data. Händer det något är det bara att starta igång Microsofts enkla och intuitiva funktion för hantering av backup/säkerhetskopiering för säkerställande av data samt återläsning av din backup/säkerhetskopia.

 

Vill du veta mera om backup/säkerhetskopiering klicka här

Microsoft Business Central 

bottom of page